Diensten

Podologische voetverzorging

Deze behandeling kan zowel preventief als curatief zijn en kan uit volgende handelingen bestaan: het verwijderen van eeltvorming, een pijnlijke eeltpit of likdoorn, het frezen van een 'zieke' of dikke nagelplaat tot een normale vorm en dikte en het behandelen van kloven. 

Podologisch onderzoek

  • Anamnese/ vraagstelling
  • Inspectie
  • Klinisch en biomechanisch onderzoek
  • Stap- en loopanalyse op de loopband met high speed camera aan de hand van videoanalyse software
  • Controle van de (sport)schoenen
  • Rapportage/ verslag

Podologische zolen

Je voeten staan aan de basis van je skelet. Als de balans in je voetstand verstoord raakt, heeft dit een effect op de rest van je lichaam dit zowel statisch als dynamisch.

Podologische zolen brengen soelaas bij knie-, heup-, nek- of rugklachten, en helpen bij bv. fasciitis plantaris, platvoeten of holvoeten. Ze hebben als doel, de voet te corrigeren tijdens het stappen, zodat spieren, pezen en gewrichten terug beter functioneren.

Podologische zolen kunnen een oplossing zijn voor acute letsels, chronische overbelasting of pijnlijke drukpunten.

Podéa werkt samen met de firma BORGinsole!

Educatie en (schoen)advies

Vele problemen ontstaan of worden in de hand gewerkt door onwetendheid of een gebrek aan informatie bij de patiënt, daarom tracht een podoloog zoveel mogelijk educatie te verrichten en tips te geven voor een beter comfort/prestatie. 

Diabetes voetscreening

Personen met diabetes mellitus kunnen bij Podéa terecht voor een voetverzorging, maar ook voor een voetscreening.   

Wondzorg

Orthoplastie

Is een behandeling waarbij een op maat gemaakt hulpmiddel (siliconen orthese) vervaardigd wordt met als doel, een bepaald segment ter hoogte van de voet te ontlasten, beschermen of corrigeren.  

Orthonyxie

Een te sterk gekromde (hyperconvexe) nagelplaat kan drukpijn geven ter hoogte van de omliggende huid of kan de nagel zelfs doen ingroeien.

Orthonyxie staat voor het corrigeren van de gekromde nagelplaat door middel van een beugeltje, dat op maat van de nagel wordt vervaardigd.

Onychoplastie

Bestaat uit het aanbouwen van een partieel verwijderde nagelplaat om het stukje ontbrekende nagel te vervangen en de uitgroei van de nagelplaat in de juiste richting te sturen.  

Vilttherapie


Taping